miércoles, 3 de febrero de 2010

Les conquestes de Napoleó

·Analitza la isió diferent de la presència francesa a Europa i explica a quines reaccions i a quines actituds va donar lloc.

-El primer gravat és una apologia de a Revolució i de les repercussións positives de la seva difusió per Europa. S'hi mostra un home que amb una roda genera una corrent elèctrica que a través d'un cable sorgit d'un barret frigi (simbol de la República) fa caure a terra els trons dels monarques europeus.
El gravat inferior, per la seva banda, mostra les altres conseqüensies de la Revolució: Napoleó dirigeix els sus soldats durant una espoliació d'obres d'art i riquesses.
Destaca el detall de la creu trepitjada a terra. Els gravats mostren les dues cares de les campanyes napoleóniques. El primer reflecteix l'ntusiasme amb que al principi fou acollit pels liberals, que veien en Napoleó el representant d'un poble francés que es defensava de la tirania absolutista i un propagador de les idees alliberadores de la Revolució.
El segon, per la seva banda, revela la realitat d'un exèrcit que d'alliberador va passar ràpidament a ser coonqueridor, que rapinyava i saquejava en aquells països que subjugava com qualsevol altre exèrcit invasor.
Així, els exèrcits napoleònics, acolllits al principi com alliberadors després d'acabar amb institucions pròpies de l'Antic Règim als països ocupats, aviat van ser vistos com a opressors, fet que va donar lloc a rebel·lions nacionals i liberals per expulsar-los , fruit justament dels ideals difosos per França.

No hay comentarios:

Publicar un comentario